Autom na hory? Nezabudnite na autoasistenciu

Autom na hory? Nezabudnite na autoasistenciu

Samotná cesta autom na nákup, alebo do práce, sa v zime môže ľahko zmeniť na dobrodružstvo. Cesta autom na hory a ešte navyše do zahraničia, to už je poriadna výzva. S akými nepríjemnými situáciami sa vodiči v zime najčastejšie stretávajú? V čom vám pomôže autoasistencia a prečo nie je od veci si za ňu v zime priplatiť?

 

Asistenčné služby pre svoje vozidlo má v nejakej forme takmer každý motorista. Ide o službu, ktorá je obvykle súčasťou PZP alebo havarijného poistenia. Jej plnenie a zahrnutý balíček služieb sa potom rôznia. „Rozhodne odporúčam zaujímať sa o výšku a rozsah plnenia. Majitelia vozidiel sú často rozčarovaní, a to zvlášť pri ceste do zahraničia. Často totiž zistia, že výška ich plnenia nestačí na repatriáciu vozidla späť na Slovensko, nieto na náhradné vozidlo či dopravu pre seba a rodinu. Najmä v zime vie nízke plnenie, či chýbajúce služby ludí potrápiť. Je to totiž sezóna, kedy asistenciu využijete aj niekoľkokrát,” vysvetľuje Lukáš Soural, obchodný riaditeľ z Europ Assistance. Asistenčná služba vám môže tiež ušetriť čas. Mnoho dodávateľov – teda servisov a odťahoviek, rieši na základe zmlúv ich prípady prednostne.

 

 

Nejde len o nehody

Momenty, kedy sa hodí asistenčná služba nesúvisí len s nehodami a vozidlami v záveji. „Medzi veľmi časté zimné defekty patria primrznuté tesnenia dverí, vybitá batéria, nefunkčný štartér, či problémy s riadiacou jednotkou vplyvom nízkych teplôt, a to platí aj v mestách. Vplyvom zle udržiavaných vozoviek taktiež dochádza k poruchám zavesenia pneumatík, čo môže narušiť celkovú geometriu vozidla a jeho dobrú ovládateľnosť. Kamene a soľ na cestách potom vedia poriadne potrápiť podvozok aj karosériu vozidla. Ak bývate mimo mesta, vie urobiť neplechu zlý stav ciest nižšej triedy aj vyššie riziko zamrznutia paliva,”  pripomína Lukáš Soural z Europ Assistance. Keď udrie mráz, je jednoducho každá bezproblémová jazda malá sláva.

 

Chystáte sa na hory?

Cestu do rakúskych, talianskych či francúzskych Álp v zime absolvujú každoročne tisíce Slovákov. Zaradíte sa tento rok medzi nich? A ste si istí, že by vaša asistenčná služba pokryla repatriáciu vozidla? Je totiž možné, že by výška plnenia nestačila ani na odťah z Nízkych Tatier. Napríklad naša služba AutoCareplnenie do výšky 4000 Eur. To stačí na prevoz vozidla nielen z Rakúska, ale napríklad aj z Nórska alebo južného Francúzska.

 

 

S čím vám AutoCare pomôže?

  • Cestná asistencia, odtiahnutie alebo úschova vozidla.
  • Požičanie auta, zabezpečenie náhradnej vlakovej dopravy alebo ubytovania.
  • Zaistenie repatriácie vozidla a vašu prepravu späť do SR.
  • Oprava pneumatiky alebo úhrada novej pneumatiky.
  • S krytím až do výšky 4000 Eur.

 

Je možné využiť len na zimu?

Našu asistenčnú službu AutoCare si môžete uzatvoriť online ešte dnes večer a ráno vyraziť napríklad na cestu napríklad do rakúskych Álp. Ponúkame ju na mesiac alebo na rok, pre domáce cesty alebo do zahraničia. Jazdite bezpečne s autoasistenciou, za každého počasia. Ideme v tom s vami.