Odťah vozidla zo zahraničia riešime stále častejšie

Nepojízdné vozidlo odtahujeme ze zahraničí stále častěji | Europ Assistance

Riešite poistku alebo asistenčnú službu pre svoje auto? Poistenie odťahu auta zo zahraničia rozhodne hľadajte v poistnom plnení, alebo naň pri ceste za hranice myslite. Repatriácia vozidla z inej krajiny je totiž veľmi nákladná položka, zároveň však nejde o situáciu nijako neobvyklú. Odťahom nepojazdného auta zo zahraničia končí každá šiesta udalosť na zahraničnej ceste, ktorú riešime.

 

Kedy dochádza k odťahu auta zo zahraničia

K rozhodnutiu o odťahu vozidla späť domov, teda do tuzemského servisu, môže viesť mnoho dôvodov. Pokiaľ nám zo zahraničia zavolá klient s poruchou či nehodou na vozidle, je nutné vyhodnotiť, o akú rozsiahlu poruchu ide. Po konzultácii s odborníkmi sa rozhoduje o tom, aká nákladná a dlhá oprava vozidla v danej krajine bude, a či bude zmysluplnejšie opraviť vozidlo v SR a klientom zaistiť náhradné vozidlo, či dopravu späť domov. Potom sa prípadne pristupuje k repatriácii vozidla.

 

Aká má byť výška poistenia?

Odťah vozidla zo zahraničia, čiže repatriácia, nie je štandardný odťah a nesie so sebou aj rad legislatívnych zložitostí. Verte, že oceníte, keď za vás toto papierovanie – ešte navyše v cudzom jazyku – niekto vybaví. Pokiaľ už dôjde k odťahu vozidla, počítajte tiež s tým, že obvykle schramstne nemalú časť vášho celkového poistného plnenia. Naše poistenie AutoCare má napríklad plnenie 4 000 Eur. To stačí aj na odťah vozidla z Nórska alebo južného Francúzska. Pokiaľ sa vydáte na rodinnú dovolenku do Chorvátska, pokryje to nielen repatriáciu vášho vozidla, ale aj letenky pre celú rodinu domov. Venujte teda pozornosť tomu, aké plnenie vaša asistencia má, a či ho možno uplatniť pokojne celé na odťah vozidla zo zahraničia. Svoje poistenie premyslite aj s ohľadom na destináciu a vzdialenosť od domova.

 

 

Odťahy sú tu dnes a denne

Každé leto riešime repatriáciou vozidiel viac a viac, medzisezónny nárast je aj tretinový. Odťah auta zo zahraničia nemôže zaistiť bežná "odťahovka". Europ Assistance má na tieto účely štyridsať overených zmluvných partnerov, vďaka ktorým nezaznamenávame problémy pri hraničných kontrolách. Pokiaľ si chcete dovolenku naozaj v kľude užiť, myslite nielen na to, koho so sebou beriete, ale aj na parťákov „na cestu“.